Beszélgetés a Den Braven tulajdonosaival

A tökéletes időzítésnek köszönhetően a csúcson

Cégünk tulajdonosainak, menedzsereinek, üzletkötőinek, technikusainak és a gyártósorokon dolgozó munkatársainak kivétel nélkül határozott víziójuk, úttörő szellemük és nagyratörő terveik vannak. A még a főiskolai tanulmányaink idején alapított cégünkkel innovatív megoldásokat kínáltunk a fiatal, telítetlen piacon. Nem tudtuk, mibe vágunk bele, csupán annyit, hogy vállalkozni akarunk. A rendkívül keresett hi-tech kittek hamarosan a termékminőség legmagasabb szintű etalonjává váltak. És mivel helyesen láttuk előre a piaci igények alakulását, eladásaink gyorsan növekedtek, és a hatékony működésű Den Braven a kittek, szilikonok, ragasztók és egyéb építéskémiai termékek piacának cseh zászlóshajója lett. Kínálatunkban újabb és újabb átgondolt tervezésű termékek jelennek meg, amelyek mindennél többet árulnak el a ránk jellemző egyedülálló minőségről. Ily módon minden évben számos olyan eseményre kerülhet sor – örömteli, drámai, felismerést hozó, kihívást jelentő vagy rutinszerű, mindennaposnak tűnő eseményekre – amelyekben egyedülálló, márkás termékeink fontos szerepet játszanak.

Első az ügyfél és az igényei

A Den Braven filozófiájának alaptézise, hogy mindig meghallgatjuk és méltányoljuk az ügyfelek véleményét és szakmai ismereteit. Meggyőződéssel hirdetjük, hogy a vélemények és a gondolatok áramlása nem lehet egyirányú, és örömmel fogadjuk a technikai jellegű visszajelzést. Ezzel is hitet teszünk víziónk mellett: „Mindent az ügyfélért.” Gondolkodásunk segít megőrizni pozíciónkat az ágazat élvonalában, s remélhetőleg újabb hi-tech termékekhez és a holnap korszerű anyagaihoz vezet bennünket. Fejet hajtunk a technológia megállíthatatlan fejlődése előtt, és folyamatosan feszegetjük a határokat teljesítményünk javítása érdekében. Cégünkre jellemző, hogy nemcsak az értékesítési stratégiában, hanem a támogatás, a szolgáltatások és a szerviz minőségének állandó javításában is igyekszünk mindig a lehető legtöbbet nyújtani ügyfeleinknek. Erőnket az adja, hogy bevált koncepcióval rendelkezünk az újabb ötletek és termékpaletta-bővítési lehetőségek kereséséhez. Minden szinten komoly versenyképességgel bíró tényező kívánunk lenni. Az erre érdemes terméket három hónapon belül forgalomba tudjuk hozni, a marketingtámogatást is beleértve. Számos különféle nézőpontból tekintünk az új termékekre, azzal a céllal, hogy új, hatékony építési módokat találjunk. Piacvezető pozíciónk megköveteli ezt a hozzáállást, termékskálánk pedig önmagában is olyan bravúr, amelyet egyetlen konkurens cseh cég sem tud megközelíteni.

Együtt a további eredményekért

A holland és a cseh Den Braven társaság közös szimbóluma egy szárnyaló fecske. Valószínűleg ez a fészkét nyállal összetapasztott agyagdarabkákból építő madár találta fel az első kittként használható anyagot. E „know-how”-nak köszönhetően a fecskefészek rendkívül szilárd és tartós alkotmány. A Den Braven építési kittjeinek ugyancsak a nagyfokú ellenálló képeség az egyik meghatározó tulajdonsága. Ezek a kittek a 90-es évek elején túlzás nélkül forradalmat jelentettek az építőiparban. A fejlődés azonban feltartóztathatatlan, s az egykori hi-tech anyagok ma már mindennaposnak számítanak. Kiválóan használható kittjeinket minden cseh ezermester és szaki jól ismeri. Az ügyfelek elvárásai azonban egészen egyediek is lehetnek, és csak rajtunk áll, hogy milyen színvonalon szolgáljuk ki őket. Ügyfeleink számunkra a végtelent jelentik, egy soha véget nem érő történetet, amely vállalkozásunk kezdete óta mindig újabb és újabb epizódokkal jelentkezik. Szinte megszámlálhatatlan embertömeget, hihetetlenül sok egyéni történetet és elképzelhetetlen mennyiségű inspirációt, amiért hálával tartozunk ügyfeleinknek. Mi pedig szakadatlanul igyekszünk újabb innovációkkal bővíteni technológiai kínálatunkat, hogy ügyfeleinknek a megfelelő terméket kínálhassuk alkalmazásaikhoz és építési eljárásaikhoz. A mindössze néhány termékből álló kezdeti kínálatunk mára speciális termékek széles skálájává duzzadt, amelyek hatékony, célzott marketingtámogatást is kapnak.

Több mint 500 ellenálló termék fecskés márkajellel

Bármerre nézünk, mindenütt épül valami, és a csúcsminőségű, korszerű termékek családja egyre bővül. A Den Braven több mint negyven éve világviszonylatban a legjobb minőségű kittek, szilikonok, poliuretán habok és műszaki aeroszolok gyártóinak, valamint az intelligens építéskémiai rendszermegoldások szállítóinak élvonalába tartozik. Az 1993-ban a holland anyavállalat önálló partnerként megalapított cseh Den Braven cég fejlődése a tulajdonosok víziójának, a termékportfólió innovációjának és munkatársaink lelkesedésének köszönhető. 1996-ban egy beruházással a holland vállalat is belépett a cégbe, amelyet a lehetőségeket mindig jól felismerő Rys házaspár többéves előkészítő munka után, 2008-ban visszavásárolt. Az általuk felépített cseh Den Braven társaság nemcsak a cég mérete, hanem a termékválaszték tekintetében is piacvezető lett, amivel kivételes pozíciót vívott ki az anyavállalat leányvállalatai között. A minőség megszállottjai vagyunk minden olyan téren, amire van befolyásunk. Céltudatosan törekszünk a kínálatunkban szereplő termékek tökéletesítésére. A minőség olyan érték számunkra, amelyből nem engedünk. Jelenlegi portfóliónk alapját az anyavállalatunk üzemeiben készülő több mint 500 fajta kiváló minőségű termék, kittek, ragasztók, szilikonok és egyéb építéskémiai termékek képezik, amelyet egyéb gyártók kínálata, valamint a Den Braven cseh gyárában előállított, saját gyártású ömlesztett keverékek egészítenek ki.

Lehetőségek keresése és folyamatos fejlődés

Azzal foglalkozunk, amihez a legjobban értünk, és a piaci keresletre reagálva egymás után vezetjük be az újdonságokat és a tökéletesített eljárásokat. A siker közös elkötelezettségünk, ezért rendületlenül, szisztematikusan fejlődünk. Mindig arra törekszünk, hogy megértsük ügyfeleink valós igényeit, és a legjobb megoldást kínáljuk nekik, bármilyen területről legyen is szó. Az elkerülhetetlen változásokban nem kellemetlenséget, hanem lehetőséget látunk. Az utóbbi években nem kevesebb mint ötven új terméket mutattunk be, ami jól jelzi felelősségteljes hozzáállásunkat, cégünk stabilitását és kontinuitását, valamint termékeink bevált minőségét. A Den Braven termékek mellett egyéb gyártók termékeit is forgalmazzuk. Kezdetben választékunk túlnyomó részét a Den Braven termékcsaládjai képezték, idővel azonban egyéb termékekkel, köztük homlokzati hőszigetelő rendszerekkel, vízszigetelő rendszerekkel és rögzítőrendszerekkel bővítettük kínálatunkat, minden esetben Den Braven Expert megjelöléssel. Přerovi gyárunkban nemrégiben magunk is megkezdtük néhány ilyen újdonság előállítását, így jobban össze tudjuk hangolni a folyamatokat és a tervezést, és könnyebben megtarthatjuk vezető pozíciónkat ebben a technológiai szempontból rendkívül igényes iparágban. Egyértelmű versenyelőnyünk megőrzésének alapja és egyúttal záloga saját tulajdonunkat képező, több mint 20 000 raklaphellyel rendelkező modern, nagyvolumenű logisztikai központunk, ahol újfajta tevékenységszervezéssel magasabb teljesítményszinteket érünk el.

Lojalitás és egyéni kvalitások

Megbízható, inspiráló üzleti partner kívánunk lenni. Jóllehet bizonyos mértékig a mai napig családi vállalkozás vagyunk egymást ismerő, környékbeli dolgozókkal, a közös célunk azonban az, hogy közép-európai jelentőségű céggé váljunk. Alkalmazottainknak hozzávetőleg harmadát teszik ki a környékbeli dolgozók, a további két harmad az ország egyéb pontjain dolgozik. Tudatában vagyunk, hogy a cég sikere szoros kapcsolatban áll munkatársaink kiválasztásával és minőségével, valamint a velük folytatott türelmes munkával. Bár korábban nagyfokú fluktuációval kellett szembenéznünk, örömmel mondhatjuk el, hogy ma már hozzáértő munkatársak összeszokott, megbízható csapatával rendelkezünk. Sokan közülük a kezdetektől velünk tartottak, és kivették részüket a cég sikerre viteléből. Vezető pozícióban lévő munkatársaink között olyanok is vannak, akiket szó szerint a „raktárban találtunk”. Nem félünk ugyanis saját sorainkból válogatni, ha tehetséges embert keresünk egy magasabb beosztásba. Számunkra nem a végzettség a meghatározó, hanem a szakértelem, a lojalitás és az egyéni kvalitások. Munkatársainkat nem kényszerítjük olyasmire, ami távol áll a személyiségüktől, éppen ellenkezőleg: lehetőséget teremtünk arra, hogy az erős oldalaikat fejlesszék. Elsősorban ennek köszönhető, hogy a Den Bravennek stabil, jól működő, lelkes csapata van. Munkatársaink megbízhatóak, és közös célért dolgoznak. Ha belekezdünk valamibe, soha nem a gyors hasznot, hanem a hosszú távú sikert tartjuk szem előtt. Célunk pedig nem csak és kizárólag az eladás, hanem elsősorban a jó, baráti kapcsolatok.

#denbravenhu