Den Braven Přerovban 2019 – üdvözöljük a jövőben

A Den Braven már régóta tudjuk, hogy a přerovi gyártóüzem jelenti a jövőnket, amely az álmaink megvalósításához nyitja meg a kapukat – nemcsak sikeres kereskedőként jelen lenni a piacon, hosszú távon is az élen maradni. Olyan gyártóvá válni, akit nemcsak a megbízhatósága, hanem a rugalmassága és gyorsasága miatt is elismernek az új, okos megoldások bevezetése terén.

Nem volt mindig ilyen egyenes és könnyű az utunk, de a kitartás, az eltökéltség és az álmok valóra váltásának igénye 2012-ben megváltoztatott abban, hogy szinte azonnal elkezdtük a teljes objektum felújítását és felkészítését a jövőbeli piaci terjeszkedésre a vízszigetelő és ömlesztett anyagok terén. 2013 végén elindítottuk a próbaüzemet, és felvettük az első munkavállalókat. Abban az időben 12 dolgozónk dolgozott kétműszakos üzemben.

A receptek és a gyártási eljárások folyamatos finomhangolása ellenére is az első év után (2014-ben) már az első millió ömlesztett anyaggal töltött zsákot szállíthattuk be. Első sorban ezt a tempót kellett rögzíteni, majd a kiváló minőséget és kedvező árakat diktáló termelői pozíciónkat véglegesíteni. Ezért 2015-ben már kétmillió zsák ömlesztett anyagot gyártottunk, és beléptünk a Száraz vakolatok és habarcskeverékek gyártói szövetségébe. Mindez kellő önbizalmat adott, és elindította az üzemünk építésének és bővítésének 2. szakaszát, amelynek végén megnöveltük a gyártási kapacitásunkat egy másik, sokkal korszerűbb automata gépsorral az ömlesztett áru gyártására. Még ugyanez az év termékek kannákba és palackokba töltésére bevezetett gyártósor telepítésének jegyében telt el. A porfóliónk közül ide tartoznak elsősorban az alapozók, az impregnálók és a keverékek. Visszatekintve a 2015-ös év stratégiainak bizonyult, amikor a přerovi gyártóüzemből az év végén 20 különböző termék kiszállítását végeztük, amelyek később tartóooszlopnak minősült, és lehetővé tette, hogy a figyelmünket sokkal specifikusabb, különleges termékek fejlesztésére és gyártására fordítsuk.

A laboratóriumunk és fejlesztési központunk a tavalyi befektetések után az arany sztenderdek közé került, amelynek használata ma már megkerülhetetlen, részben a gyártott mennyiségek utólagos ellenőrzése, vagy a hosszú távú tesztelés számára, amelyek végsősoron innovációt, vagy egy teljesen új terméket eredményeznek. Az adminisztratív háttér ma elválaszthatatlanul összekapcsolódik a tulajdonképpeni gyártással, mind a funkcionalitás által uralt, elegáns épület-bővítés, mind a saját dolgozóink kényelmének hangsúlyosságát illetően.
Přerovban jelenleg több mint 50 terméket gyártunk, és az ipar 4.0 irányába haladó trendek ellenére 40 dolgozót foglalkoztatunk itt, és ha a munkaerőpiaci helyzet is lehetővé teszi, a jövő év folyamán újabb munkahelyeket teremtünk.

A legutóbbi eredményünk – a tubustöltő gépsor – Európa egyik legkorszerűbb ilyen jellegű technológiája, amely óránként akár 3.600 tubus töltésére is képes. Az újdonságok között említhetjük még a tégelytöltő automata gépsor is. Túlnyomórészt létrejött a gipszkartonozók teljes portfóliójának ellátására szolgáló bázis. A tökéletes logisztikához és a piaci igények összehangolása érdekében 2.000 raklaphelyet használunk napi 18 kamion kiszállítási kapacitással, amellyel Csehország teljes területét lefedjük a megrendelés visszaigazolásától számított két munkanapon belül.

Hosszú utat tettünk meg a gyártóüzemünk fennállásától számított 5 éve alatt, amely igazolja a kilépésünket a komfortzónánkból, és az indulást egy olyan irányba, amely sokak jövőjét jelenti.

#denbravenhu