Könnyű betonjavítás BETON FIX-el

A régebbi betonfelületek sérülése még a tapasztalt barkácsolók számára is komoly fejtörést okozhat. A beton repedései, kátyúi, horpadások, kivájt élek, sarkok és egyéb hiányosságok könnyen kijavíthatók a Beton Fix segítségével. Külső és beltéri használatra egyaránt alkalmas, így könnyedén megjavíthatja a garázsban a betonpadlót, az erkélyen bezárhatja a beton repedéseit, vagy rögzíthet egy kiálló peremet a terasz lépcsőin.

Mit lehet javítani a Beton Fix segítségével?

Ez egy kétkomponensű, poliésztergyanta alapú tömítőanyag, amely kiválóan alkalmas a beton gyors javítására. Legyen szó betonpadló javításáról, külső beton rögzítéséről, repedések és kátyúk javításáról, vagy esztétikus élek és sarkok kialakításáról, a Beton Fix egyszerű és hatékony megoldást kínál. Kő- és falazóelemek ragasztójaként is kiváló. Egyszerűen ideális eszköz egy terasz, erkély vagy garázs felújításához.

Hogyan lehet gyorsan rögzíteni a betont?

Számunkra a könnyű használhatóság és az időmegtakarítás fontos, ezért a Beton Fixhez is a legkényelmesebb applikátoros, mindenki által használható csomagolást választottuk. Nem tapasztalt ezermester? Ez egyáltalán nem probléma! A kartus gondoskodik mind a kétkomponensű keverék összekeveréséről, mind a helyes alkalmazásról. Csak egy felhordó pisztolyra és egy simítóra vagy spatulára van szüksége.

  1. Betonjavításkor gondosan meg kell tisztítani minden repedést, kátyút és egyéb területet, ahol a keveréket alkalmazni fogja. A por eltávolításának legjobb módja, ha sűrített levegővel fújja le, de otthoni körülmények között egy közönséges porszívó is elegendő.
  2. Csavarja le a kartus kupakját, és helyezze rá a csőrt. A felhordó pisztoly segítségével nyomja ki az anyagot egy külön területre (például egy kartonlapra), amíg egyenletes árnyalatot nem kap. Ez azt jelenti, hogy a két összetevő egyenletesen keveredik, és a Beton Fix használatra kész.
  3. Vigye fel a javítóanyagot közvetlenül a repedésekre, kátyúkra és hézagokra. Próbálja a keveréket a lehető legmélyebbre tolni, és töltse ki az egész hézagot.
  4. Simítsa és egyengesse el a masszát simítóval vagy spatulával. Ha a lépcső széleit vagy sarkait javítja, formázza a kívánt formára.
  5. Körülbelül egy óra elteltével a felület kikeményedik és csiszolható vagy újrafesthető.

A betonjavító még alacsony hőmérsékleten is használható. Ebben az esetben fontos, hogy a keveréket tartalmazó kartus ne legyen hideg. Javasoljuk, hogy előtte hagyja felmelegedni 20 °C-ra. Tárolja a terméket temperált helyen +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten, kupakkal felfelé.

Nem tapasztalt ezermester? Ez egyáltalán nem probléma! A kartus gondoskodik mind a kétkomponensű keverék összekeveréséről, mind a helyes alkalmazásról.

Használat után minden szerszámot és simítót alaposan meg kell tisztítani. Az anyag elég gyorsan megkeményedik, és mindenhez tapad, amihez hozzáér. Ha nem szeretné elveszíteni kedvenc simítóját, időben törölje le a maradék anyagot. Ugyanez vonatkozik azokra a helyekre, ahol véletlenül maradt Beton Fix. Az el nem takarított és kikeményedett maradványok extra munkát okozhatnak.

Tippek és trükkök a betonjavításhoz

  • A nagyon vékony repedéseket megfelelő szerszámmal vagy köszörűvel kikaparhatja és kiszélesítheti. A massza jobban lejut az aljára, és tartósabb lesz a beton repedéseinek javítása.
  • A Beton Fix nedves felületekre is felhordható, így nem kell aggódnia a kivájt beton kijavításával a szabadban.
  • Ha nincs otthon professzionális simítógép vagy spatula, rögtönözhet a kisebb javításokhoz. A régi hitelkártya méretű hűségkártyák kiválóak erre a célra.

Számos termék létezik a beton repedéseinek javítására. De ha gyors, minőségi eredményt szeretne minimális erőfeszítéssel, akkor a kétkomponensű Beton Fix remek partner lesz az Ön számára. Percek alatt elvégezheti a betonrepedés javítását, és egy óra múlva már a következő munkához is hozzáférhet.

Részletes termékinformációkat, eljárásokat, értékeket stb. a műszaki adatlapon talál.

Ugrás a termékoldalra